Acupunctuur en Ooracupunctuur

Dokter Smarkala Rotterdam Regulier arts alternatief arts

Wat is acupunctuur

Acupunctuur is een heel oude techniek die ruim 4000 jaar geleden is ontstaan in China. Acupunctuur is door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend. Nu maakt ruim 1/3 van de wereldbevolking gebruik van acupunctuur.

Ooracupunctuur

Op het oor bevinden zich ongeveer 200 acupunctuurpunten. Deze staan in verbinding met bepaalde delen van het lichaam. Ooracupunctuur is van oorsprong Chinees, maar het was de Franse arts Paul Nogier die als eerste een uitgebreide studie deed naar de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor.
Ik gebruik ooracupunctuur in combinatie met andere behandelingsmethode vooral bij pijnbestrijding en ondersteuning bij verslavingsproblemen.

Wat doet acupunctuur

Opheffen van energieblokkaden. Energie -Qi-behoort constant en regelmatig in ons lichaam te stromen door de verschillende energiebanen, die je kunt vergelijken met zenuwen of bloedvaten. Blokkaden in de doorstroming van energie kunnen pijn of functionele storingen van organen te weeg brengen en ziekten ten gevolge hebben.

Hoe werkt acupunctuur

Acus=naald en punctum=prik; Door prikken met heel dunne naalden kan men de blokkaden opheffen en vervolgens de pijn bestrijden, waardoor de orgaan energie in balans komt.

Waar kan acupunctuur bij helpen

Acupunctuur wordt met regelmaat succesvol toegepast bij:

  • pijnbestrijding
  • vermoeidheidsklachten
  • lage of verstoord energieniveau
  • psycho- emotionele problemen
  • verslavingsproblemen
  • verschillende soorten ziektebeelden zoals: allergie, haar- en huidproblemen, spieren en gewrichten, hart en vaatstelsel

Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte

Reguliere zorg

Acupunctuur / ooracupunctuur

Acupressuur – Klavitherapie

Orthomoleculaire therapie

Inschrijven nieuwe patiënten