alternatieve geneeskunde Rotterdam

Medische all-inclusive reizen naar

een 4-sterren kuuroord in Polen

 

natuurgeneeskunde

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Algemene Informatie

Nieuwe data voor 2017 zijn bekend, zie kopje "Data"

Vanaf medio 2016 start ik met het organiseren/coördineren van medische all-inclusive reizen naar een 4-sterren kuuroord in zuid Polen onder andere bekend om haar zwavelbronnen. Polen heeft een eeuwenoude traditie met kuuroorden en behandelingen met bronwater. Elke regio heeft een “eigen karakter” geschikt voor behandeling van specifieke aandoeningen. De uitgezochte reis naar dit nieuwe kuuroord uit 2013 wordt extra begeleid door mij en/of Nederlandse psycholoog, beiden met uitstekende kennis van Poolse taal en cultuur.

De reizen richten zich zowel op het verminderen van diverse (chronische) lichamelijke klachten, alsmede gezondheidspreventie en het bereiken, verbeteren en behouden van een gezonde leefstijl.

De verschillende medische pakketten bieden dagelijks vijf behandelingen door getrainde professionals, zorgvuldig uitgezocht tijdens een gratis consult van een arts, medisch specialist op locatie. U kunt in overleg met de specialist voorkeur uitspreken naar bepaalde behandelingen.

Het kuuroord is gevestigd in een streek met verschillende helende waterbronnen die een PH-waarde van 7,4 hebben, wat gelijk staat aan de PH-waarde van ons lichaam. Het water wordt effectiever door ons lichaam opgenomen, waardoor de medische effecten groter zijn ten opzichte van bronnen met een afwijkende PH-waarde.

Alle pakketten bestaan uit drie maaltijden met de hoogste kwaliteit biologisch, regionaal voedsel en het avondeten is inclusief een heerlijk glas wijn uit de streek. Mocht u na, of tijdens, de vijf dagelijks behandelingen tijd en energie over hebben, dan kunt u gebruik maken van de verschillende faciliteiten, waaronder een zwembad, sauna's, fitness, yoga, nordic walking en meer. Tevens is er de mogelijkheid voor fietstochten, dagtripjes naar Krakau, een rondvaart met een heteluchtballon en verschillende sport mogelijkheden. Aanvullende SPA activiteiten kunt u met 10% korting via ons boeken. Heeft u specifieke wensen? Vraag uw begeleider naar de mogelijkheden.

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Ontdek Polen

Deze reis biedt een unieke kans om enkele van Polen haar schoonheden te ontdekken. Kraków (Krakau), in het afgelopen decennium meerdere malen door verschillende toeristische reisbureau's en tijdschriften uitgeroepen tot de beste Europese stad om te bezoeken. Het historische centrum staat hoog op de UNESCO werelderfgoedlijst van plekken om te bezoeken. Deze monumentale stad ligt op een steenworp afstand van het kuuroord en er kunnen al dan niet in groepssetting dagtripjes naartoe worden georganiseerd.

Ten oosten van Kraków ligt tevens een andere bezienswaardigheid die ook hoog op de UNESCO werelderfgoedlijst staat: Wieliczka. Een verlaten zoutmijn die al jaren niet in gebruik is, maar wel nog steeds een top attractie voor toeristen vormt.

Het hele gebied is omringd met prachtige natuur, van bossen tot uitstrekkende heien en uiteraard de prachtige Tatra bergen, kenmerkend voor het zuiden van Polen. Naast Kraków en Wieliczka zijn er tal van andere bezienswaardige plekken, waar u tijdens een 7- of 14-daagse reis helaas slechts een klein gedeelte van zult kunnen zien. U kunt uw reis op eigen initiatief verlengen, om toch enkele van Polen haar schoonheden te kunnen zien.

In overleg kunnen wij tijdens de (medische) reizen bepalen of we eventueel groepsactiviteiten in de vorm van dagtripjes kunnen doen. Er bestaat vanuit het hotel sowieso de mogelijkheid om veilig vervoer van en naar de activiteit te regelen. U kunt ook op eigen initiatief individuele dag tripjes maken. Polen zijn erg vriendelijk en er heerst een cultuur van gastvrijheid waarbij de gast beter wordt behandeld dan de gastheer. Een erg aangename en prettige sfeer.

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Pakketten

U gaat gebruik maken van helende krachten uit de natuur. Vooral huidaandoeningen (eczeem en psoriasis), gewichtsproblemen en chronische aandoeningen (burn-out en stress gerelateerd) zijn in het verleden succesvol behandeld.

Tevens worden traditionele modderbaden, individuele kinesiotherapie, massages, bierbaden en verschillende andere soorten effectieve en preventieve behandelingen aangeboden om uw gezondheid te herstellen en te optimaliseren.

Het kuuroord heeft 39 behandelkamers met de nieuwste technologie en apparatuur, waarbij u wordt begeleid door getrainde professionals en fysiotherapeuten. Tevens is dit het enige BMS-gecertificeerde (Biomechanische Spier Stimulatie) centrum in Polen, waarbij behandelingen voor rug en wervelproblemen worden uitgevoerd met de meest geavanceerde Tergumed systemen.

Wij bieden momenteel ook weekend SPA arrangementen, waarbij u gebruik kunt maken van alle SPA faciliteiten alsmede de (preventieve) medische behandelmethodes. In dit pakket zit een individuele SPA voucher inbegrepen van 180 euro, die u naar eigen wensen kunt opmaken. Bovendien krijgt u twee complementaire behandelingen (fitness klas, yoga, gymnastiek in het zwembad, nordic walking) die u zelf kunt kiezen.

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Medisch, Preventief of Recreatief?

Medisch, preventief of recreatief? Het kan allemaal. De pakketten die wij aanbieden zijn niet beperkt tot wat er momenteel op de website staat aangegeven. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt; enkel en alleen tot wat het kuuroord kan faciliteren.

De medische behandelingen kunnen worden opgedeeld in vijf hoofdcategorieën.

Aandoeningen en dysfuncties van het muscoskeletale systeem, zoals: reumatische aandoeningen, orthopedische (traumatische) aandoeningen, chronische pijn syndromen van de ruggengraat en perifere gewrichten, zenuwstelsel aandoeningen, lokale dysfuncties en pijn syndromen.

Huidaandoeningen en huidletsel, zoals: psoriasis, chronische ontstekingen, allergische reacties, hyperkeratose, sclerodermie, vitiligo, dermatosen

Endocriene en metabolische aandoeningen, zoals: diabetes type I & II, jicht, overgewicht (klasse I en II obesitas en syndroom X)

Cardiovasculaire aandoeningen zoals: hoge bloeddruk, problemen met de bloedsomloop, perifere arteriële aandoening, lymfoedeem, Raynauds syndroom

Tandvleesontstekingen en andere aandoeningen zoals: parodontitis, benigne prostaathypertrofie, urinaire incontinentie veroorzaakt door andere factoren, neurotische aandoeningen

Staat uw aandoening er niet bij? Neem contact met ons op voor meer informatie. Er bestaat een grote kans dat, als uw aandoening onder een van de hierboven genoemde categorieën valt, deze behandeld wordt.

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

SPA en lichaamsverzorging

Het kuuroord biedt tevens tal van recreatieve mogelijkheden en is niet alleen beperkt tot de SPA behandelingen.

De SPA behandelingen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.

Gezichtsverzorging zoals: energetische lichttherapie, zwavelbehandeling, vitamine C behandelingen, Bio Surface Peel, Exilis behandelingen, Hydra H3A therapie, Collagene Hyaluronique behandeling, Urban White therapie.

Lichaamsverzorging zoals: SPA bad, afslankbehandeling, peeling, aromatische anti-cellulitis behandeling, Marokkaans ritueel, Hanakasumi, Exilis behandelingen.

Massages zoals: voetmassage, gezichtsmassage, ontspanningsmassage, klassieke massage, chocolade massage, warme olie massage, Aquamed massage, Hydrojet massage, honingmassage, afslankmassage.

Hand- en voetverzorging zoals: verschillende soorten manicure en pedicure, paraffine behandelingen, lakken van nagels.

Verschillende soorten behandelingen voor kinderen zoals: gezichtsbehandelingen, chocolade massage, “badderen in een gekleurd bad”, “regenboog nagels”

Behandelingen specifiek gericht op mannen zoals: bierbad, Skeyndor MEN (anti-rimpel behandeling), Sothys Homme, detoxbehandelingen, Marokkaans lichaamsritueel.

En nog verschillende andere niet gespecificeerde behandelingen zoals: henna, make-up, epilatie.

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Recreatie

Mocht u tussen al uw medische of recreatieve behandelingen tijd over hebben, biedt het kuuroord verschillende recreatieve attracties aan.
• vlucht met een heteluchtballon
• fitnessruimte buiten
• fitnessruimte binnen
• indoor sporthal (o.a. tennis, voetbal, handbal, basketbal, volleybal, badminton)
• bowling
• aqua aerobic
• leesruimte
• kaleidoscope club
• dagtripjes naar o.a. Krakau, Sandomierz, Wieliczka (zoutmijn), nationale parken, vissen aan een meer.
• kinderattracties (verschillende speelruimtes met speelgoed, een Playstation/Xbox, buitenspeeltuin en bovendien biedt het hotel alle benodigdheden voor kinderen van alle leeftijden)

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Overzicht pakketten

U kunt kiezen voor een georganiseerde 7-daagse of 14-daagse reis. Als teken van waardering voor onze samenwerking, biedt het kuuroord momenteel bij alle pakketten een volledige dag met activiteiten + overnachting gratis aan. Rekent u er op dat u dus niet 7 dagen maar 8 dagen (7-daagse pakketten) en niet 14 maar 15 dagen (14-daagse pakketten) weg zal zijn. Er valt te kiezen uit drie verschillende pakketten:

Algemeen pakket

Alle prijzen zijn inclusief vervoer van/naar de locatie in Polen. Bovendien krijgt u het volgende inbegrepen in alle wekelijkse of twee-wekelijkse pakketten:
• gegarandeerd een Nederlandse arts en/of Nederlandse psycholoog met uitstekende kennis van de Poolse taal
• overnachtingen in een prachtig, nieuw 4 sterren hotel (2013), voorzien van de nieuwste technologieën en gemakken
• 10% korting op SPA activiteiten
• mogelijkheid tot gebruik van alle voorzieningen, waaronder een zwembad, sauna's, fitness ruimte, bowling, nachtclub en meer
• Engels sprekende medewerkers en medische top-specialisten
• mogelijkheid tot aanvullende activiteiten, dag- of stedentripjes in de mooiste streek van Polen
• gratis wifi en parkeren
• transport van/naar het kuuroord


Medisch pakket

Bij de medische pakketten zit alles van het algemene pakket plus het volgende inbegrepen:
• gratis consult(en) en voorstel van behandelingen van een medisch specialist op locatie
• ontbijt in de vorm van een buffet
• geserveerde lunch
• geserveerd diner met een mooie streek wijn
vijf medische behandelingen per dag (7-daagse reizen)
vier medische behandelingen per dag (14-daagse reizen)


Afvalpakket

Bij de afvalpakketten zit alles van het algemene pakket plus het volgende inbegrepen:
• gebalanceerd dieet gebaseerd op Dr. Dariusz Klarecki's dieet met minstens vier maaltijden per dag (1200 - 1800 kcal totaal), individueel geselecteerd en geschikt voor patiënten met diabetes
• continue zorg van de diëetist(e), waarbij individuele data wordt geanalyseerd en waar nodig aanpassingen doorgevoerd
• gratis individuele medische consulten
vier medische behandelingen per dag
twee alternatieve behandelingen per dag (fitness, yoga, gymnastiek in het zwembad, nordic walking)


Weekend SPA pakket

Bij de weekend SPA pakketten zit het volgende inbegrepen:
• twee nachten in een een- of tweepersoonskamer in een prachtig, nieuw 4 sterren hotel (2013), voorzien van de nieuwste technologieën en gemakken
• mogelijkheid tot gebruik van alle voorzieningen, waaronder een zwembad, sauna's, fitness ruimte, bowling, nachtclub en meer
• Engels sprekende medewerkers en medische top-specialisten
• ontbijt in de vorm van een buffet
• geserveerde lunch
• geserveerd diner met een mooie streek wijn
€180 voucher per persoon, te gebruiken voor SPA behandelingen naar keuze
twee complementaire behandelingen per persoon (fitness klas, yoga, gymnastiek in het zwembad, nordic walking)
• mogelijkheid tot aanvullende activiteiten, dag- of stedentripjes in de mooiste streek van Polen
• gratis wifi en parkeren
• transport van/naar het kuuroord


natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Prijzen

Vanwege de successvolle samenwerking biedt het kuuuroord bij elke 7-daagse en 14-daagse reizen een gratis dag aan. Houd hier rekening mee bij het plannen van vrije dagen.


Medisch all-in pakket 7 dagen + 1 dag gratis voor 1 persoon in een 1 persoonskamer: 859,- p.p.
Medisch all-in pakket 7 dagen + 1 dag gratis voor 2 personen in een 2 persoonskamer: 800,- p.p.

Medisch all-in pakket 14 dagen + 1 dag gratis voor 1 persoon in een 1 persoonskamer: 1613,- p.p.
Medisch all-in pakket 14 dagen + 1 dag gratis voor 2 personen in een 2 persoonskamer: 1465,- p.p.

Afval all-in pakket 7 dagen + 1 dag gratis voor 1 persoon in een 1 persoonskamer: 929,- p.p.
Afval all-in pakket 7 dagen + 1 dag gratis voor 2 personen in een 2 persoonskamer: 720,- p.p.

Weekend pakket SPA verblijf inclusief heen- en terugvlucht voor 1 persoon in een 1 persoonskamer: 419,- p.p.
Weekend pakket SPA verblijf inclusief heen- en terugvlucht voor 2 personen in een 2 persoonskamer: 390,- p.p.

Het is ook mogelijk om de pakketten met heen- en terugvlucht te boeken. Voor informatie over de prijzen met vluchten, neemt u contact op met dokter.smarkala@gmail.com

Het is tevens mogelijk om afwijkende pakketten of een afwijkende periode van verblijf te regelen. De mogelijkheden zijn enkel beperkt tot de faciliteiten die het kuuroord aanbiedt. Zelfs dan zijn er extra opties mogelijk. Neemt u voor meer informatie contact op met dokter.smarkala@gmail.com

De hierboven genoemde prijzen gelden vanaf juni 2016 en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

NB: de begeleiding van arts en/of psycholoog geldt alleen voor arrangementen van een of twee weken, dus niet voor een weekend SPA arrangement. Deze pakketten worden over het algemeen op individuele basis gereserveerd. Mocht u echter met een groep van 8 of meer man zijn, dan kan het eventueel geregeld worden dat er een begeleider mee gaat, afhankelijk van de mogelijkheden.

Disclaimer: wij zijn niet verantwoordelijk voor het regelen van eventuele verzekeringen (e.g. annulerings- of reisverzekering). Tevens kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor gelede schade in wat voor een hoedanigheid dan ook, die vóór of tijdens deze reis is/wordt opgelopen.

natuurgeneeskunde
acupuncture rotterdam centrum

Data 2017

In 2017 organiseren wij drie 8-daagse groepsreizen. Mochten deze data niet schikken kunnen wij gezamenlijk kijken naar andere mogelijkheden. De eerstvolgende 8-daagse groepsreis zal plaatsvinden van maandag 27 maart tot en met maandag 3 april. Voor deze reis kunt u zich aanmelden tot en met 28 februari, of totdat de groep vol zit. Wacht dus niet te lang met beslissen, want wij kunnen na 28 februari niet meer garanderen dat u mee kunt. Neem na 28 februari contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

De tweede 8-daagse groepsreis zal van maandag 26 juni tot en met maandag 3 juli plaatsvinden. Voor deze reis kunt u zich aanmelden tot en met 31 mei

De derde 8-daagse groepsreis zal van maandag 25 september tot en met maandag 2 oktober plaatsvinden. Voor deze reis kunt u zich aanmelden tot en met 31 augustus.